Friday, May 10, 2013

Blog Tur: CEHENNEM Yorum-Ön Okuma-Yurt Dışı Kapakları-Çekiliş



Kitap: Cehennem (Raintree #1)
Yazar: Linda Howard
Yayınevi: Harlequin
Sayfa Sayısı: 233
Goodreads Puanı: 3.59



Raintree Klanı tarafından bozguna uğratılmalarından iki yüz yıl sonra Ansara büyücüleri, bu en amansız düşmanlarının karşısına bir kez daha çıkmaya hazırlanıyorlardı. Dante Raintree bir kral olarak klanını korumak zorundaydı ama karşısına çıkan Lorna Clay sadece yüreğini değil, neredeyse klanına duyduğu sadakati bile sarsacaktı. Lornaya güvenemediği gibi ondan uzakta duramıyordu.

Raintreeler, doğaüstü güçlere sahip olmalarının yanında, modern hayatın içinde yaşıyorlardı.Bu savaş, klanın sadakat ve ilişkilerini test edecekti. 

Düşmandan gelen ilk darbede her zaman hükmettiği ateş bu kez onu yeniyordu.Dante, klanıyla birlikte, galip çıkamayabilecekleri bir kavgayla yüzleşmek zorundaydı.





Çok popüler bir yazar olmasına rağmen daha önce hiç Linda Howard okumamıştım. Ve tek söyleyebileceğim bundan böyle takipçisiyim, bayıldım kadına. Kitaba başlarken acaba romantizm boğar mı diye düşünmeden edememiştim ama kitabı okurken daha fazlasını istedim diyebilirim. İçinde fantastik ögeler barındırması beni hikayeye daha çok bağladı. Raintree'lere büyük bir hayranlık besledim.

Kitap, Dante Raintree'nin kızımız Lorna'nın kumar yeteneğini fark etmesi ile başlıyor; onun hile yaptığından şüpheleniyor ve odasına çağırıyor. Kızın Raintree'lerin düşmanı olan Ansara ırkından olup olmadığını anlamaya çalışıyor.

Ben konuyu sevdim, üslup ve karakterler de güzel olunca tadından yenmez oluyor yani. Kitap günümüz popüler aşk romanları gibi ergenik bir hava taşımıyor ve bu çok hoş bir şey. Howard'ı daha önce okuyanlar nasıl bir şeyle karşılaşacaklarını az çok biliyorlardır ama ben deneyimsiz olduğum için biraz da olsa önyargılıydım. Aşk kitaplarını sevsem de sıkılacağım diye korkuyorum bazen; fakat Cehennem'i okurken öyle bir şey olmadı. Ne vıcık vıcık bir aşk romanıydı, ne de konu dağılmıştı; tam ortada süper bir roman olmuş.

Kitap Genç-Yetişkin türüne ait olmadığı için paranormal bir seri olmasına rağmen içinde "Team" olacağınız ya da "En iy badboylar" listenize ekleyeceğiniz karakterler yok. En azından ben öyle gördüm; ama Dante'nin tam bir badass olduğu kaçınılmaz bir gerçek! Fakat bu demek değildir ki diğerleri gibi olsaydı daha iyi olurdu. Bence en iyisi olmuş. Artık sürekli kışkırtıcı cevap veren, aşık olduğumuz türden kötü oğlanlar görmek sıkacak diye korkuyorum. Sonuçta içinde Elli Ton ve benzer kitaplardaki gibi "Hmmm" lar, rahibeden kötü kıza dönme tavırları olmayan bir aşk kitabı okuduğum için çok mutluyum.

Kitapta gereksiz konuşmalar bulunmadığı gibi Raintree klanıyla ilgili pek çok şeyde yazılmıştı. Doğaüstü bir konu oluşturulurken okuyucunun kafasında soru kalmaması çok önemli bence, inandırıcılığı kaybettirebiliyor. Sadece insanlardan nasıl saklandıkları ya da Dranir'in görevleri hakkında birkaç bilgi daha eklenebilirdi; ancak kitabı okuduktan sonra fark ettim bunları, çok da önemi yoktu yani.

Bir de kitabın en sonunda yer alan Raintree: Adalet ön okuması çok hoşuma gitti.Yazının sonunda da göreceksiniz zaten. Farklı bir yazar ve farklı bir karakterle karşılaşacağımı biliyordum fakat beni neyin beklediğini biraz olsun görmek hoştu. Ancak Raintree: Sığınak'ın ön okuması olması şaşırttı. Çok ufak bir bölüm okuyup bıraktım anında ama gözüme çarpan bir şey spoiler niteliğinde gibi. Son kitap da Mercy'nin dilinden olacak, yine farklı bir yazardan. Sığınak da bir erkek karakteri konu alsaydı uyumlu olabilirdi ama Dante'nin kardeşlerinden gidilmiş. Okumadan yorum yapmak istemiyorum şimdi. Diğer iki kitap da yazarların ilk okuduğum kitapları olacak, ön okumaları çok güzel gözüküyor. Harlequin'in üç kitabı bir ay aralıklarla yayınlaması süper olmuş bu arada.

Kitabın devamını istemekle birlikte iyi bir uzunlukta olduğunu söyleyeceğim. Gerçi bir elli sayfa daha sıkmazdı ama konu güzel yerde kesilmiş. Giedon'u merakla bekliyorum. Haziranda kavuşacağız umarım onunla da.

Genel olarak kitap güzeldi, ben çok sevdim. Buna rağmen fazla bağlandığım bir kitap da olmadı. Yani yıllar sonra hatırlayacağım bir kitap değil belki; ama okumanızı tavsiye ediyorum. Hem fantastik hem de romance sevenlerin hoşuna gidecek, eminim.

Puan: (5 üzerinden)

Ön Okuma

Cehennem ve ikinci kitap olan Adalet'in ön okuması ile baş başa bırakayım sizi.




Yurt Dışı Kapakları

Kitabın Türkiye basımı oldukça güzel. Kapağa baktıkça bakasınız geliyor. Genellikle aynı temada, birkaç kapak daha bulunuyor:

 



ÇEKİLİŞ


a Rafflecopter giveaway Harlequin Yayınları tüm katkılarından dolayı Okutan Günler Blog Tur Olarak Teşekkür ederiz.



2 comments: