Friday, May 31, 2013

Ülke Parçalanıyor, Uyan Türkiye

Yıllardır insanların sömürgesi altında yaşadığımızı kaç Türk biliyor, şüpheli. Karşı koyanların olduğunu görmek yüzlerde bir tebessüm oluşturuyor, değerli hükumet ise gülücükleri silip yerine göz yaşı koymayı ihmal etmiyor.
Hayat hiçbir zaman kitaplardan, müziklerden ve filmlerden ibaret değil. Bugün bunun için paylaşıyorum bu yazıyı burada. Facebook'ta hala hiçbir şey olmamış gibi dolanıp efkarlı aşk sözleri paylaşan tayfa hala yerli yerinde, o ayrı. Ama farkında olan, uyumayan insanların bir şekilde direndiğini bilmek gurur verici. 
Bilmiyorum, 2023'de halimiz ne olur. Bakarsınız saltanat gelir, çarşafa bürünürüz. Bilinmez. Ama eminim ki, şu andan daha iyi bir senaryo olmayacak. Ve batmamak için, ülkeyi bir arada tutmak için bir şey yapmıyorsan şu an ne zaman yapacaksın? 
Beni şu anda yargılayan insanlar vardır, şüphesiz. Sırf taptıkları hükumete tepki verdiğim için bu yazıyı kınayanlar vardır. Hiç kimseye kötü bir söz söylemek istemem ama şu an bunları düşünen, bu durumda ülke için, birlik için kılını kıpırdatmayan, tepki göstermeyen insanlar ne Türk vatandaşıdır, ne de insancıl bir parça taşır. 
Neden bahsettiğimi biliyorsunuz. Gezi Parkı Operasyonu. Televizyonda böyle bahsediyorlar, aynen teröristmişiz gibi. Şu anda televizyonda hipnotize olmuş koyunların "Ateist, saldırgan toplum. Rahat batıyor." dediklerini duyar gibiyim. Çünkü onlar için her şey güzel, rahat. Kömürleri var. Sefalet çeken insanlar onları ilgilendirmiyor çünkü uğraşmak istemiyorlar. Belki de uğraşmaları engelleniyor. 
Bugünden sonraki adım ne olacak zannediyorsunuz? İç savaş. Yaralanmalar yerini ölümlere bırakacak, saldırılar olacak, internette her gün daha fazla iç karartıcı haber göreceğiz. Birileri oyunu verip parasını alırken evine çekilecek, diğer yanda tinerciler ülkeyi korudukları için içeri tıkılacak, işkence edilecek. Bir sürü vatandaş ülkeyi terk edecek, belki bir tek koyun sürüsü kalacak geride. Anayasa maddeleri değiştirilecek hemen, sevgili ABD taleplerini belirtecek, bir çok şehir Türkiye sınırından çıkacak, yerini yeni kurulacak olan malum devletlere bırakacak. Halka büyüklerden kimse yardım etmeyecek, belki elli yıl sonra, birileri tarafından hatırlanacak. Direnecek insanların var olduğunu birkaç kişi hatırlayacak belki. Gözünüzün önünde bunlar apaçık dururken siz neden üç maymunu oynuyorsunuz? Dinle kandırılmak, üç kuruş için ülkeyi satmaya gönlünüz el verebiliyor mu? Umursamaz olmak bu kadar kolay mı, söyleyin. 
"Atatürk yaşasaydı," diyemeyeceğim. Atatürk böyle bir Türkiye'de yaşamak istemezdi. Cumhuriyeti kanlı ellerle kazanmış halkın, ülkeyi kendi elleriyle teslim ettiğini görmek istemezdi. 

İnsanların kolu bacağı doğayı korudukları için kırılırken, vatandaşı savunması gereken polis metrobüse gaz bombası atıp yaralılar için ambulansları engellerken sen duruyorsan, artık hiçbir şeyin önemi yok. Tek söyleyebileceğim; iyi uykular.



1 comment:

  1. Çok güzel yazmışsın, ellerine sağlık. Özellikle gençlerin böyle düşünmesi umut vadediyor. İnşallah geldikleri gibi gidecekler!!!

    ReplyDelete