Sunday, April 13, 2014

My Mad Fat Diary: Sezon 2



Birinci sezonuna aşık olmuştum, ikinci sezonu nasıl bekleyeceğim diye yırtınıp durmuştum. Yedi bölümün ardından, güzel olan her şey gibi, ikinci sezon da bitti. 


İlk sezonu izleyenler dizinin ne kadar güzel olduğunu zaten bilirler.

İzlemeyenlerin de oradan buradan, tumblrdan, facebooktan haberleri olmuştur mutlaka. Dizi resmen herkesin dilindeydi, özellikle de Türkiye'de oldukça sevildi. İnanılmaz bir popülerliği yoktu ama biz fena halde sevdik. Size tavsiyem, diziyi izleyin. Özellikle de 15-25 yaşlarındaki diziseverlere tavsiyemdir My Mad Fat Diary, daha önce de bahsetmiştim bol bol.

Peki, ilk sezon mükemmeldi. Ya ikinci sezon?
Açıkçası, kötüydü diyemeyeceğim ancak kesinlikle ilk sezondaki tat yoktu. Yine güldük üzüldük falan ama birinci sezon kadar sevemedim, olmadı. Bunun nedenlerinden ilki Rae'in beni çileden çıkarması olabilir. Şahsen kendisinin yüzünü parçalamak istedim ara ara. İlk sezonda bizden bir parça barındıran, yaralı, dışlanan kızdı ve hepimiz sevdik ancak bir anda gıcığın tekine dönüştü. "Başına kötü bir şey gelsin şunun" derken buldum kendimi. Beni hayal kırıklığını uğrattın Rae, artık hiç samimi gelmiyorsun. O ağır İngiliz aksanını da al git lütfen.

İkinci neden ise, hatalar ve özürler. Sezon komple bundan oluşuyordu. İlişkileri bozup bozup sonra toparlamaya kalkmışlar hep; bu her bölüm böyleydi. Bir yerden sonra sıktı ve içtenliğini kaybetti bana göre. Resmen her karakter döndü, sevdiklerimiz çirkinlik topuna dönüştü. İyice tuhaf bir hal aldı.

Bunlar kötü tarafları ama aslında dizi yine kendisini izlettirmeyi biliyor. Orijinal yerleri var, ağzı bozuk, bizden ve komik. Belki de beklentim çok yüksek olduğundan böyle oldu ama son bölümlerde eski halinin kalmadığının görülür olduğunu düşünüyorum. "Beğenmedim" diyemedim yine, ancak arada burun kıvırdığım durumlar oldu kısaca. Bir de son bölüm, beni o kadar heyecanlandırmadı ve şu an üçüncü sezonu o kadar iple çekmiyorum. Çıkınca izlerim ama çıkmasa da aramam tarzı bir şeyler. Halbuki ilk sezonun finali böyle miydi?

Sonuç olarak, ilk bölümleri kayda değerdi ancak son bölümlerde biraz sıktı. Tix'in bile unutulmuş olması üzdü açıkçası. Chop ve Izzy kendini sevdiremedi, Finn'in endamından geçilmedi yine tabii ancak onun bile aynı havası yoktu sanki son bölümde. Rae'in aklının başına gelmesi dileği ile...

Mutlu günler.


4 comments:

  1. 2. sezonunu deli gibi bekleyen büyük bir hayranıyım my mad fat dairy'nin. Çok merak etmeme rağmen biriktirip izleme kararı almıştım baştan. Yoksa her hafta çıkmasını beklemek ölüm gibi gelirdi. Şimdi bittiğini sizden duyunca nasıl sevindim. Hemen izlemeye başlayayım. 3. sezon kim bilir hangi bahara... :/
    İzlemediğim için de yazının sadece başını okuyup kalanından resmen kaçtım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daha fazla beklemeden izle o zaman! Her ne kadar yazı pek spoiler içermese de sen sezonu bitirdikten sonra okuyabilirsin :) İlk bölümleri güzel olmasına rağmen ben sonlarını fazla sevemedim. Umarım sen beğenirsin, iyi seyirler.

      Delete
  2. 2. sezonu izlemeye tenezzül bile etmedim T_T Biliyordum ilk sezon gibi olmayacağını. Şu devam filmleri ve aniden türüyen yeni sezonlar hep hayal kırıklığıdır zaten. My Mad Fat Diary aklımda o komik, tatlı, hüzünlü haliyle kalsın koca bir hiçe dönüşmesin diye sadece yorumları okumakla yetiniyorum >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merakına yenik düşüp hayal kırıklığında boğulmaya mahkum biri olarak davranışını ayakta alkışlıyorum *-* Bu olayı Skins'de yapmıştım ve hayatımda aldığım, en sabır gerektiren ama bir o kadar da mantıklı kararıydı herhalde.

      Delete