Sunday, August 25, 2013

Dizi Dizi Tavsiye

Gördüğünüz üzere, yaz bitmeye yaklaşıyor. Ancak hala elimizde bolca zaman var!
Bu sıcak hava dolu günlerde "Ne izlemeli?" diye bir düşünce akıllarında dolanan takipçilerim için bu tavsiyeler. Biraz izlenmekte tereddüt edilen dizileri tavsiye edeceğim, The Vampire Diaries, The Big Bang Theory gibilerini göremeyeceksiniz. Onları izlemezseniz ayıp!

90210

Ah, yok mu bu dizi! Beni uykusuz bırakan, bilgisayar başından kaldırmayan, oğlanlarına aşık eden, gülümseten, arada göz dolduran dizi...

Kendisine üç gün önce başladım ve şuan üçüncü sezondayım (birinci sezonun 24, ikinci sezonun 22 bölüm olduğunu düşünürsek biraz çılgınlık). Dizi aslında çok fazla klişe içeriyor, yani bazı yerlerde üf dedirten bir ergen dizisi. Ancak sizi bağlıyor, kötü düşünmenizi engelliyor ve git gide daha çok seviyorsunuz diziyi. 


Konumuz şöyle, Annie ve Dixon adlı üvey kardeşler babaannelerinin yanında olmak için Kansas'ın düzenli yaşamından ayrılıp Beverly Hills'in çılgın sularına tanışıyorlar. Kültür şoku, yeni arkadaşlar, çılgın ortam ve çeşitli problemlerle karşılaşıyoruz. Şuu söylemeliyim ki, dizi her an değişiyor. Yeni karakterler, yeni olaylar... her bölümde sizi farklı şeyler bekliyor ve bu bazen mükemmel bazen sinir bozucu olabiliyor. Özellikle sevdiğiniz karakterler unutulunca. Neyse. Dizi sıkmıyor, kendisini sabahlara kadar izletiyor (ciddiyim, bir gün boyunca uyumadım). Yani sonuçta, tavsiye ediliyor.



Küçük bir not: Dizinin ismi ne alaka ya? diye düşünenler elbet ki çıkıyor. Hemen söyleyeyim, 90210 Beverly Hills'in posta kodu. 
Bir küçük not daha: Dizi, Beverly Hills 90210'un 2000'lere uyarlanmış hali. Yani aranızdan hatırlayan belki bir-iki kişi çıkabilir.

Teen Wolf

Bunu önerdiğim için bana gülebilirsiniz, ama ergen dizileri beni hiç bırakmıyor. 

Teen Wolf daha önce ilk çıktığı dönemde "bir izleyeyim" deyip, ilk bölümdeki geyik sahnesini gördüğümde bıraktığım bir diziydi. DALGA GEÇİYOR OLMALISIN ADAMIM diye zenci patlaması yaşamıştım hatta. Sonra Dylan O'Brian ve Colton Haynes hayranlığıyla tekrar başladım. Kurt sahnelerinde gözlerimi kapadım, diziye başka bir yönetmen atandığını hayal ettim. Ve şimdi burdayım. Scott'ın bayık bakışlarına ve yamuk çenesine katlanıyorum. Güçlüyüm. Hayattayım.

Tamam, bu kadar dalga yeter. Dizi çenesi yamuk oğlanımız Scott'ı bir kurtun ısırmasıyla başlıyor. Diğer söyleyeceğim her şey spoiler onun için siz bu kadarıyla yetinin. Ancak içinde teenage aşkı, moda düşkünü kız, yardımcı en iyi arkadaş, başrölün aşkı mükemmel kız (benim nefret ettiğim, yakışıklı sporcu oğlan ve karizmatik akıl hocası... tabii bir de düşmanlar var. Dizi bir başyapıt değil ancak bu günlerde izlenecek bir dizi olarak tavsiyemdir. Aynı diğer tavsiylerim gibi.




The Nine Lives Of Chloe King

Bu diziyi izleyeli baya oluyor, ancak Benjamin (Alek) aşkım hala yerli yerinde olduğunda ben de es geçmeyeyim dedim. 

Dizi ilk başta biraz fazla basit gelebilir, be yazık ki fazla da uzun sürmüyor ama gayet eğlenceli, gündelik, young-adult kitaplarının görüntülüsü tadında
Teen Wolf gibi, doğaüstü olayların olduğu bir dizi. Ancak bu sefer kedilere odaklanıyoruz, ki yeni bir şeyler görmek isteyenler için oldukça iyi.
 Dizinin bittiği yerden nefret etmiştim, büyük ihtimal sizde edersiniz ancak bitimine kadar oldukça tatlı dakikalar yaşabilirsiniz.  İlk bölümün tam olarak nasıl başladığını hatırlayamıyorum, ancak yanılmıyorsam kızımız yeni yaşına giriyor ve böylece kendinin farkında olmadığı, birtakım değişik olaylara rastlıyor. Aksiyon, komedi, arkadaşlık ve iki yakışıklıyı içeren dizi dediğim gibi, izlenebilir. Bir aralar beyaz perdeye uyarlandığı da söyleniyordu ama iptal oldu sanırım. Görmek güzel olurdu.


 10 Things I Hate About You

 Size tanıdık gelebilecek bir dizi daha!

10 Things I Hate About You'nun film versiyonunu izleyeniniz mutlaka vardır, bu da dizisi oluyor. Gayet eğlenceli, beklenmedik, daha fazlasını isteten, kendisini izlettiiren süper bir 20 bölümlük dizi kendisi. Yine izleyeli baya oluyor, ama hala unutmuş değilim. Hatta aranızda American series tutkunu varsa benim gibi, içi bir sürü tanıdık oyuncuyla dolu. 

Bu sefer iki kız kardeşin yeni okul, aşk ve aile hayatını görüyoruz. Yakışıklılar yine ön planda tabii, hatta üst tarafta bahsettiğim Benjamin Stone'da bir tanesi.


 





Dizilerim tabii ki bu kadar değil, part 2 belki de part 3 ile yine burada olacağım. Siz o zamana kadar okuyun, izleyin. Yakında yeni tavsiyelerle yine buradayım.

4 comments:

  1. Bu listedekilerin hepsini izledim/izliyorum. Özellikle 10 Think I hate About You gerçekten çok güzel bir diziydi. Ama çok kısa hemen bitti :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bence de! Ancak Nine Lives Of CK daha da kısa, onda fena hayal kırıklığı yaşamıştım.

      Delete
    2. Bak bide o var!! Bende hayal kırıklığı yaşamıştım. Aslında kurgusu da çok güzeldi. Neden bitirdiler bende anlayamadım :((

      Delete
    3. sanırım pek izleyicisi yoktu dizinin, ama ben çok sevmiştim. Özellikle de Alek ve Chloe ikilisi mükemmeldi!!

      Delete