Saturday, July 13, 2013

İnceleme: Ben Ölene Kadar/Until I Die


Kitap: Ben Ölene Kadar (Die For Me #2)
Yazar: Amy Plum
Yayınevi: Akılçelen Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Goodreads Puanı: 4.23 (9.947 oy)


Ben Ölene Kadar 

O, Aşkı İçin Ölmeye Değil, Ölmemeye Söz Verdi 

Vincent, kollarını bedenime sarmadan evvel bakışlarımı yakalamaya çalışıyordu. "Seni kaybetmekten çok korkuyorum," dedi, dudaklarının arasından çıkan nefesiyle saçlarımı okşayarak. "Ve o kadar basit ki, Kate. Tek bir hata yapıyor ve sonsuza kadar yok oluyorsun."

Amy Plum, paranormal üçlemesinin ikinci kitabı olan Ben Ölene Kadarda Vincent ile Kate'in aşkları uğruna verdikleri mücadeleyi ele alıyor. 

Vincent bu kez aşkı için yaşamaya yemin etmiştir. Bu karardan memnun olan Kate, Vincentın doğasına aykırı işlere girişmiş olmasından dolayı da rahatsızdır. Yaşadığı karmaşayı bir çözüme kavuşturmaya ve sevgilisini ölümlü bir insana dönüştürmeye karar veren Kate, bilmeden kendini büyük bir tehlikenin kucağına atar. 

Vincentın başı da beladadır. Onu ve tüm ırkını yok etmeye çalışan ölümsüz ve tehlikeli düşmanlara karşı amansız bir savaşı sürdürürken, bir yandan da bir geri dönen olduğunu öğrenen Katein dedesine karşı koymaya çalışmaktadır.

Ölmemeye söz veren Vincent, hayatta kalmayı başarabilecek mi? 

Paranormal üçlemenin ilk kitabı Benim İçin Öl ile büyük bir başarı yakalayan Amy Plum, serinin ikinci kitabında da soluk soluğa okuyacağınız bir heyecan fırtınası sunuyor.

Akılçelen Kitaplar, Parisin muhteşem dekorunun yanı sıra iki dünya savaşının insanlara yaşattığı acıların yansımalarının da yer aldığı ve okurların yeni tutkusu olan bu üçlemenin ikinci kitabını sizlere sunmaktan gurur duyuyor.





Geri dönenlerin dünyasında bir bölüm daha. Yine heyecanlı, yine sanat içerikli, yine aşk dolu...

     Geriye sönüp bakınca, kitap gözüme ne kadar kalın gözükse de yalayıp yutmuşum. Öyle yalayıp yutmuşum ki ayrıntıları hatırlamıyorum. Ama unutamayacağım bir şey var ki o da, ağzımı açık bırakan, kalbimi gümbürdeten, gözlerimi fal taşına çeviren son... Ne güzel sondu öyle. Üçüncü kitap bomba olacakmış gibi geliyor ve ve ve... bu ay çıkması bekleniyormuş müjdemi isterim. YİPPİİİ. Çıkmayacak diye ödüm kopuyordu valla. Kate ne haltlar karıştıracak bakalım yine.

      Neyse, biz ikinci kitabımıza geri dönelim. Vincent yine gözdemiz olsa da arada bir Jules'a bakış atmadım değil. Gerçi bir ara kitabın sonuna yaşanan bir olaydan dolayı çok kuşkulandım kendisinden (Okuyanlara soruyorum, sizce de öyle değil miydi;?) ama yüzümü kara çıkartmadı. Aferin Jules, senin görüntünü kafamda hala oluşturabilmiş değilim ama isminin güzelliği yeter.

  Serinin erkek karakterlerinin hepsi güzel zaten. Ama Vince'le Jules başka güzel. Çok şükür ilk iki kitapta da Kate, günümüzdeki bütün kız karakterlerin aksine iki oğlanı bir arada götürmedi. Üzgünüm kızlar, ama şu ana kadar Katniss'ten başka bu olayı yapanları kabul edemedim. Kate de  o konuda akıllı ama ilk kitabın aksine ukalalaşmış desem yeridir. Yapamıyor bu yazarlar kızları beni çileden çıkartacak varlıklara döndürmeden. Neyse ki Kate'in göze batan hareketleri çok değildi. Yine de Vincent'a yaptığı emri vakiler, bir ben buna katlanamam, bir ayh Vincent kaldırabilirim havaları sıktı beni.

    Kitapta hoşuma gitmeyen kısım, kızın hayatının sadece Vincent ve geri dönenlerden ibaret olması. Bunun dışında tek yaptığı ailesiyle konuşmak. Onun dışında hep "Ben de geri dönenlerleyim. Beni de yanınıza alın. Vincent!" havasında idi. Bir de bu kitapta gelen karakterimiz Vi. ile sinemaya gitti ama o da bir geri dönen olduğu için sayılmaz bence (ki ben o kısımlarda "Tamam yeter artık film izlediğiniz Vincent nerede ya" tadında idim: ironinin dibine vurmak). Ve ben o kızı hiç mi hiç sevmedim. Bir diğer aramıza yeni katılan geri dönen Arthur ise katlanılabilirdi. Ne diyeyim, ben bu kitapta adını unuttuğum Vince'lerin kahyası hariç hiçbir kadın karakteri sevmiyorum. Hepsi gıcık. Georgia desen erkekten erkeğe atlayan, samimiliğin yanından geçmeyen biri, Charlotte fazla cana yakın, gereksiz konuşuyor, Vi ise... okuyunca anlayacaksınız nasıl biri olduğunu. Genevive'e karşı ise duygusuzum.

   Kate, bu kitapta gözlerimi devirmeme sebep oldu çok. Bunlar dışında kitap gayet bağlayıcıydı. Zaten saydığım nedenler puan kıracak nedenler değildi, ancak kitapta sürekli bir şeylerin fazlasını aradım. Hala yerine oturmayan bir şeyler varmış hissi duruyor ama üçüncü kitapta her şey kapanacakmış gibi. Vincent'ın olayları nereye vuracak çok merak ediyorum. Her şeyin son sayfada patlaması ise kelimelere dökemeyeceğim hisler uyandırdı bende. Sonuç olarak siz bu seriyi okuyun diyeceğim çünkü yorumdan hiçbir şey anlamadınız biliyorum. Saygılar.

Not: Her zamanki alıntılardan yok fark ettiyseniz, bunun nedeni yorumu birkaç gün önce yazmış olmam. Alıntıları şimdi ekleyecekken kitabı diğer evde bıraktığımı fark ettim. Zeka fışkırıyor
Not 2: Yeni gelen kızın tam adını unuttuğum için kısaltması olan (ve hatırladığım) Vi'yi kullandım. Zeka fışkırıyor vol 2

Puan: (5 üzerinden)


1 comment: