Sunday, November 16, 2014

Dinlenmesi Gereken Parçalar: Tokyo Ghoul OST

Hatırlarsanız, geçtiğimiz ay Tokyo Ghoul adlı inanılmaz anime hakkında bir tavsiye yazısı yazmıştım. Yazının sonunu da animenin opening'iyle bitirmiştim. İkinci sezon için gün sayarken, Tokyo Ghoul OST başlıklı bir yazı yazıp aşkımı tazeleyeyim dedim.



Animenin opening parçası Unravel, otakular arasında bir hayli popüler (hala dinlemediyseniz sizi şöyle alalım). Youtube'da metalinden dubstepine, piyanosundan kemanına her türlü coverını bulmanız mümkün. Şaşırılmaması gerek, çünkü parça gerçekten çok güzel. Ben sözlerini ezberledim bile, her gün bir doz almasam olmuyor.

Tabii animenin müziği Unravel'dan ibaret değil. Unravel ayarında, hatta ondan çok daha güzel parçalar bile var. Dinlediklerimden örnek vereyim dedim ben de. İşte diğer inanılmaz parçalar da şöyle:



White Silence

Önce en güzelini koymak istedim. White Silence o kadar güzel ki, dinlerken ağlayası geliyor insanın. Muhteşem vokallere ve fazlasıyla hoş bir melodiye sahip olan bu şarkı, şu anda kalbimin tek sahibi. Yedi dakikalık olması da diğer bir güzel özelliği, hemencecik bitmiyor. Sonuna kadar dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.



Yutaka Yamada

Unravel'dan sonra, animenin en sevilen parçası. Vokalsiz. Temiz. Güzel. Tam bir arka plan müziği. Bu da onayımdan geçiyor, yüksek puan elde ediyor.




Fu re te Fu re ru

Pek bilindik bir şarkı olmasa da güzel bir sese ve tempolu bir melodiye ev sahipliği yapıyor. Canlandırıcı etkisi var, resmen gaza getiriyor.





Symphony (Battle Theme)

Diğerlerinden biraz daha farklı bir çizgide ilerliyor bu şarkı. Adı gibi, tam bir savaş senfonisi. 





Umarım yazıdan ve şarkılardan hoşnut kalmışsınızdır. Bloga melodik bir şeyler girsin, otakuların kulağının pası silinsin dedim. Şimdi oturup ocak ayını beklemek kaldı. Yeni sezondan çok ümitliyim, bakalım bizi neler bekliyor!

Yeni yazılarda görüşmek üzere,
Bol müzikli, kitaplı, sanatlı günler.






6 comments:

  1. Şu ana kadar bir tek Romantica'nın şarkılarını beğeniyordum ama bunlar da fena değilmiş :D

    ReplyDelete
  2. Glassy sky ve on my own bence (2.sezon için) mükemmeldi :) Unravelin akustik versiyonu da eklenebilir ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aynı şeyi yazıcaktım kesinlikle hepsine katılıyorum bi de ek olarak WONDERS var bu da ayrı bi favori

      Delete
    2. aynı şeyi yazıcaktım kesinlikle hepsine katılıyorum bi de ek olarak WONDERS var bu da ayrı bi favori

      Delete
  3. Furete. yi bilmiyordum sayende gördüm indiriyorum :D

    ReplyDelete