Friday, January 2, 2015

Etkinlik: 3 Blogger ile Noel Babayı Beklerken!

Öncelikle, herkese mutlu yıllar!
2014 yılını kapatıp yepyeni bir sayfa açtık ve umarım herkes yeni yıla eğlenerek, gülerek, mutlu şekilde girmiştir.

Aslında 2014'ü hatırlamak amacıyla bir "Yılın Favorileri" yazısı yazacaktım ancak o kadar çok güzel kitap okuyup film seyretmişim ki yazı bitmek bilmedi. Ben de 2015'i tatlı bir etkinlikle kutlayayım dedim.

Vampirella, Akın ve E. Chainey'nin hazırladığı, toplam 15 soruluk etkinlik ve benim cevaplarım işte böyle:





Vampirella'nın Soruları:


1. Öhöm! 2014'te iyi bir okur oldun mu? 

Belki... 2014'de okuduğum kitapların sayısını tutmamışım (bu sene bu olmayacak), onun için kesin bir şey söyleyemiyorum. Yine de okumayı çok istediğim kitapları okudum ve hiç de az kitap okumuşum gibi görünmüyor!

2. Peki, yeni yılda okumak istediğin ilk kitap hangisi bakalım?

I'll Give You The Sun.
Bu yıl herkesin favorileri arasına girmiş bir kitap, ancak uzun zaman okuyabilecekmişim gibi değil; çünkü kitap Türkiye'de bulunmuyor. Bir sonraki yurt dışı alışverişimde listeye ekleyeceğim ilk kitap olacak. 

3. Bir anlığına Noel Baba olduğunu düşün... Bu sene tanıştığın kurgusal karakterler arasında sadece bir kişiye hediye verebilecek olsaydın, kime ne verirdin?

Aslında Çavdar Tarlasında Çocuklar'dan Holden Caulfield olabilirdi; ancak ona hediye almak çok zor gibi. Bu yüzden cevabım sanırsam The Perks of Being a Wallflower'dan Charlie, onun seveceği şeyleri biliyorum. Bu arada sorunun inanılmaz zor olduğunu da söylemem gerek, aklıma onlarca karakter geldi!

4. Neden onları seçmedin? (Hangi karakterlere kesinlikle hediye vermezdin?)

Kayıp Kız'dan Amy. -aslında ona içinde zehir bulunan bir kahve hediye edebilirim ve mutlu sona kavuşurum- ve Düşler Krallığı'ndan ismini hatırlayamadığım baş karakter olan kız. Tam bir aptal.

5. Son sorum: Bir okur olarak yeni yıldan beklentilerini ve olmasını istediklerini bizimle paylaşır mısın?

Okuma listemde uzun zamandır bekleyen kitapları almak, bir sürü çizgi roman ve elimde duran Divergent serisini okumak -artık zamanı geldi de geçiyor-. Aslında asıl istediğim üşenmeyip ve paraya kıyıp istediğim kitapların hepsini yurt dışından getirtmek. Bir de Türkiye'de beklediğim kitapların bir an önce çıkması, çevirmenlerin daha iyi işler çıkarması, baskı kalitelerinin artması. Ayrıca artık Soğuk Kahve tarzı kitapları Çok Satanlar'ın başında görmemek güzel olurdu...

Akın'ın Soruları:



1.  Kar topu savaşı için üç kişilik bir takım oluşturman lazım, iki tane takım arkadaşı seç?


The Wolves of Mercy Falls serisinden Cole (çünkü o Cole) ve Eleanor&Park'tan Park (çünkü o Park) aklıma gelen ilk isimler oldu. Beraber çok tatlı bir takım olabilirdik gibi.

2. Yılbaşını evinde yalnız geçireceklere bir kitap önerir misin?


Eh, yılbaşı çoktan geçti; ancak yılbaşı tadında bir şeyler okumak bana kalırsa eğlenceli ve kış havasında bir şeyler okumak demektir. Yine de en sevdikleri kitabı tekrar okumalarını tavsiye edebilirim!

3. Bir karakter Noel Baba olacak, bunun için kim uygun?


Yumoş dedeler arıyorsak Seçilmiş Kişi'deki amcamız diyebilirim, ama aradığımız Noel Baba gibi herkese hediye dağıtmak isteyen tatlı bir kişiyse The Wolves of Mercy Falls'dan Sam diyorum.

4. İlginç yılbaşı hediyeleri yapmak istiyorum. Bana yardımcı olacak birini tanıyor musun?


Bu gerçekten zor bir soru... Sanırım Hazel Lancaster'ın yardımı dokunabilir.

5. Noel Baba'nın geyikleri kaçmış. Geyiklerin yerini tutacak bir şeyler bul. (Bir yaratık, bir büyü vb.)


Daenerys Targaryen'in ejderhalarından biri geyiklerin yerini tutabilir!



E. Chainey'nin Soruları:


1. Bu sene okuduğun kitaplardaki en eksantrik karakter sence kimdi? Nasıl biriydi?


Tekrar Holden Caulfield diyebilirim, kendisi inanılmaz biri. Ya da Yaratık Avcısı'ndaki manyak amca da olabilir, kendisi yaratık kalpleriyle oynamayı seven bir insan ne de olsa.

2. Bu sene okuduğun kitaplardan seni en çok etkileyen kurgu hangi kitaba ait?


Hikayesini en beğendiğim kitap The Shock of the Fall veya Gone Girl olabilir. Ya da Fahrenheit 451. Aslında Otomatik Portakal da diyebilirim. Kafam çok karışık...

3. Bu yıl okuduğun kitaplardan seçtiğin birine bir şarkı atfetmek istersen bu hangi şarkı olurdu?


The Perks of Being a Wallflower'a Arctic Monkeys'den 505'ı veya Riot Van'ı yollayabilirim. U2'nun en güzel şarkılarından biri olan Drowning Man benden Eleanor&Park'a gidebilir. Ya da The Wolves of Mercy Falls'un ikinci kitabı Linger'a The Smiths'den There is a Light That Never Goes yakışabilir.

4. Noel Baba eğer sen olsaydın küçük bir çocuğa hangi kitabı hediye ederdin, neden?


Küçük Prens aklıma gelen ilk kitap oldu. Küçükken okuyup aşık olduğum bir eserdi ve hala dönüp dönüp okurum. 

5. Noel Baba gelirken sana hangi kitabı/karakteri getirsin?


I'll Give You the Sun, The Duff, Wonder, Throne of Glass, The Raven Boys, The Unbecoming of Mara Dyer ve Anna and the French Kiss kabulümdür. Ancak odamın bir köşesine Meleğin Düşüşü'nden Raffe'yi ya da Eleanor&Park'tan Park'ı bıraksa dünyanın en mutlu insanı olabilirim.

No comments:

Post a Comment