Wednesday, September 10, 2014

İnceleme: Blood: The Last Vampire (Anime Film)


İsim: Blood: The Last Vampire
Yönetmen: Hiroyuki Kitakubo
Yılı: 2000
IMDb Puanı: 6.8



2000 yapımı olan anime Blood: The Last Vampire, gördüğümden beri izlemeyi istediğim, üzerinde büyük umutlarımın olduğu bir yapıttı. Kendisi 48 dakika, yani gayet az ve öz ancak bol bol heyecan, sır ve vampir barındırıyor. Hal böyle olunca ben de beklentimi yüksek tuttum tabii.


Anime, Saya adında, kan emici, kafa koparıcı, yarasa benzeri tuhaf yaratıkları avlayan bir kızı konu alıyor. Bir başka deyişle bir vampir avcısını. Kızımız Saya, ortaklarına biraz baş belası olabiliyor ancak o işinde tek. Saya, gelen bir görev üzerine, bir okuldaki vampirleri öldürmek amacıyla Japonya'ya uçuyor ve maceramız böylece başlamış bulunuyor.

Bu tür bir eserde en önemli şeylerden biri tabii ki aksiyon sahneleri ve bu yapıtta çizimlerin hakkı kesinlikle verilmiş. Görsellik yönünden hiçbir eksik içermiyor bana kalırsa, aynı zamanda anime, kulağımıza da hitap ediyor. Parçaları kim seçtiyse iyi bir iş çıkarmış.


Kısa film niteliği taşısa da Blood: The Last Vampire kafamızda, özellikle sonlara doğru birçok soru işareti bırakıyor. Başta bu tabii ki kafa karıştırıcı, ama merak etmeyin, cevaplarımızı alıyoruz. Ama bu soru işaretlerinin yanıtlarını yönetmen dile getirmeyi değil, görüntülerle anlatmayı tercih etmiş. Bana kalırsa bu hoş bir seçim olmuş, daha sanatsal bir çizgide ilerlemiş film.


Açıkçası, animeyi beğendim. Ancak öyle yere göğe sığdırılmayacak, açıp tekrar tekrar izlenecek bir şey değil bence. Hoş. Ama arkadaş ortamında izlenmeye gelmez mesela. Yine de otakulara, özellikle de fantastik ögelere ve aksiyona aşık olan otakulara tavsiye ediyorum. Bir göz atmaktan zarar gelmez.

Eğer animeyi çok beğendiyseniz ve daha fazlasını arıyorsanız kendisinin bir ciltlik mangası, romanı ve animeden farklı iki devam kitabı, ayrıca da 2009 yapımı bir filmi varmış. Yani etti bir manga, üç kitap, bir film. Manga ve kitap bana da hoş gözükse de bir The Last Airbender faciasına kalbim yetmeyeceği için filminin fragmanını izlemeye tenezzül bile etmiyorum. Yine de meraklısı buyursun, izlesin.

Bol sanatlı, fantastik günler!

6 comments:

  1. Animeleri ben de severim ve avatar, the last airbender çizgi filmine bayılırım., tekrar tekrar seyretmekten sıkılmam diyebilirim. Fakat dediğiniz gibi filmi tam bir hayal kırıklığıydı:( Blood: The Last Vampire anime filmi de seyredeceklerim listesine eklendi. Sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarım Blood: The Last Vampire'ı beğenirsiniz!

      Delete
  2. 45 dakika olmasından cesaret alıp izleyeceğim sanırım. Vampir hikayeleri tam bir kaosa dönüştü. İzlemek istiyorum, vampirleri seviyorum (!) fakat ortada adamakıllı bir hikaye yok. En son Diabolik Lovers'a el attım mesela 2 bölüm anca dayanabildim.
    Umarım ben de beğenirim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kısa olduğundan seni izlerken pek sıkacağını sanmıyorum, Blood: The Last Vampire'da konu bana kalırsa güzel, ancak derin ya da detaylı değil tabii. Diabolik Lovers benim de izlenecekler listemdeydi, ama sen böyle dedikten sonra izlemeyi bir süre daha erteleyeceğim sanırım.
      Umarım beğenirsin, izledikten sonra düşüncelerini duymak isterim :3

      Delete
    2. Diabolik Lovers'ın hayranları da epey fazla ama yetişkin izleyici değil gördüğüm kadarıyla. Yanlış yönlendirmekten korkarım o yüzden 2 bölüm izle derim, zaten hemen ele veriyor kendini :)

      Delete
    3. Zaman bulduğumda bakayım o zaman, teşekkürler :)

      Delete