Saturday, March 21, 2015

İnceleme: Tutkulu Notalar/Backstage Pass


Kitap: Tutkulu Notalar (Günahkarlar Turnede #1)
Orijinal Adı: Backstage Pass (Sinners on Tour #1=
Yazar: Olivia Cunning
Yayıncı:  Ephesus Yayınları
Goodreads Puanı: 4.08 
Sayfa Sayısı: 431

GÜNAHKARLAR TURNEDE 1.KİTAP

Müzik hiç bu kadar ateşli olmamıştı!

Sahnelerin en seksi metal grubunun baş gitaristi Brian Sinclair, yaratıcılık kıvılcımını kaybettiğinde, bastırılmış dehasını ortaya çıkarabilmek için grubunu tutku dolu gecelere sürükleyecekti.

Tutkulu notaları ortaya çıkaran kadın...

Seksi psikolog Myrna Evans Günahkârlar ile birlikte tura çıktığında, gruptaki herkes onu baştan çıkarmaya çalışır ama Myrnanın elde etmek istediği tek adam Briandır

İki aşığın çılgın ve dizginlenemez tutkuları, onları yepyeni bir boyuta taşırken kendilerini sınırsız arzu ve günahlarla dolu bir turnede bulacaklardı...

Ve artık siz de bu ritmin esiri olacaksınız !
 



Öncelikle...
Bu, hayatımda yazdığım en basit ve en düz yorumlardan biri olacak. Neden? Çünkü kitabın orasından tutup burasından çekilecek bir hali yok, sanırım bu yüzden. İyi okumalar!

Okuoku'daki indirim nedeniyle aldığım, aklımda hiç mi hiç olmayan bir kitaptı Tutkulu Notalar. Daha önce her ne kadar popülerliği dolayısıyla ilgimi çekmiş olsa da sonrasında seriye olan merakım kaybolmuştu. Ucuza görünce, "bir zamanlar okumak istiyordum" deyip aldım; almasaydım da olurmuş aslında...

Tutkulu Notalar, en üstünkörü tanımıyla, bir psikolog olan Myrna'nın iş için gittiği bir yerde, mekanda aykırıklarıyla dikkat çeken rock grubu "Günahkarlar" ile karşılaşması denebilir. Myrna, Günahkarlar'ın hayranıdır ve onlarla tanışmak için can atar; grup üyeleri de kadınla tanışmaya oldukça heveslidir.

İtiraf ediyorum, kitabın ancak yüz sayfasını okumuşumdur. Yani daha yarısına bile gelmeden "eveet, benden bu kadar" diyerek rafa kaldırdım. Bunun nedenleri var tabii, mesela; baş karakterimiz olan Mryna aşırı tuhaf bir kadın ve tuhaf derken iyi bir tuhaftan da bahsetmiyorum; kendisi hiç mi hiç sevilesi değil. Çocuklardan neredeyse on yaş büyük, yaşı murada ermiştir, kırışıklıkları falan çıkmıştır ama gelin görün ki tek bir olgunluk belirtisi yok teyzede. Neden? Çünkü kendisi doyumsuz ve aşırı çelişkili. Zaten bu çelişki baş erkek karakter Brain'da da yaşanıyor. Üzgünüm kızlar, ama ben çocuğa ısınamadım, iyi bir karakter gibi gelmedi.

Sevilesi baş karakterler olmayınca bu tür kitaplar anında güme gidebiliyor, biliyorsunuz. Ama kitabı bırakmamın tek sebebi bu değil. Bir diğer sebep, içindeki aşırılık. 50 Shades yanında halt yesin. Benim geldiğim kısma kadar bdsm yoktu, sonrasında var mı bilemem ama olmasa da olur zaten. Dayanamadım, üzgünüm. Bunu da "ayy nasıl şeyler yazıyorlar ayy nasıl okuyorsunuz" demek için söylemiyorum tabii. Bana göre değildi, ben hoşlanmadım sadece.

Kitaptaki asıl probleme gelirsek... kitap hiçbir yere gitmiyordu. Sıfır kurgu, sıfır duygu, sıfır heyecan. İş böyle olunca ben de neden okuyorum diye sordum kendime haliyle.

Ee, peki kitabın hiçbir güzel yanı yok muydu? Meh. Çoğu insana eğlenceli gelmiş, iyi vakit geçirmişler. Ama ben aslında konu içeren bir şey okumak istediğimden aradığımı bulamadım. Bir XX bir çok da yakışıklı XY olsun yeterli diyorsanız kitaba göz atabilirsiniz.

Yeni yazılarda görüşmek üzere!

1 comment:

  1. "Bir XX bir çok da yakışıklı XY olsun"
    Ya hfdjsklşlfcg

    ReplyDelete