Thursday, November 6, 2014

İnceleme: On Küçük Nefes +ÇEKİLİŞ


Kitap: On Küçük Nefes (Ten Tiny Breaths #1)
Orijinal Adı:Ten Tiny Breaths (Ten Tiny Breaths #1)
Yazar: K.A. Tucker
Yayıncı: Hyperion Yayınları
Goodreads Puanı: 4.21 (38.452 oy)
Sayfa Sayısı: 289

Sadece nefes al Kacey. On küçük nefes. İçinde Tut. Hisset. Sev.

Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını,erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary'nin hayatı yerle bir olmuştu. 

Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığını anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey, geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie,hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan'dan kaçıp, Miami'ye gelmişlerdi.İlk başlarda,geçim sıkıntısı çektikleri hâlde, Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu. 
Tek istisna, 1D dairesindeki gizemli komşularıydı.

Dumanı tüten bir romantizm…
-KirkusReviews-
GoodreadsChoice Nominee for Best Romance(2013)






On Küçük Nefes, dram ve romantizm içerikli, çabuk okunan bir roman. Kitabı okumak, uzun zamandır aklımdaydı; ancak bu türdeki kitapları yurtdışından sipariş etmeye pek uğraşmıyorum ve e-kitap da tercihlerim arasında olmadığından oturup Türkçe edisyonunu bekledim. Sonunda kitap bizlerle buluştu ve ben de hemen okuma fırsatı buldum yayınevi sayesinde.

Baş karakter Kacey, bir trafik kazası geçirir ve kazadan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Olay yerinde annesini, babasını, en yakın arkadaşını ve sevgilisini kaybeden Kacey kız kardeşi Livie ile bir başına kalır. Geçmişini geride bırakmak isteyen Kacey, kız kardeşiyle beraber Michigan'dan ayrılıp Miami'nin yoluna koyulur. Geçim sıkıntısının ve yeni düzenin üstesinden gelebileceğini düşünen Kacey, bambaşka bir problemle baş başa kalır: gizemli komşusu Tucker.
İkilinin arasındaki çekim, her ne kadar karşı koyulması zor olsa da geçmişteki sırlar, belki de ikisinin de hayatını yerle bir edebilir.

Kitap her ne kadar bize psikolojik dram havasında sergilense de kitabın büyük bir kısmı klasik bir New Adult türü örneği.
Romanın ilk yarısı eğlenceliydi, çekiciydi; fakat o kadar da etkilemedi beni; bunun nedeni diyaloglar ve kızın inanılmaz tutarsızlığıydı. Sanki yazar çift kişilikliymiş gibiydi. Hem yazdığı yazının üslubu değişiyor hem de kızın hareketleri hiçbir sayfada aynı değil. Bu kızın, kazanın üzerinde bıraktığı psikolojik sorunlarından kaynaklı bir şey değildi, gayet yazar dram yazmakla arzulu bir hikaye yazmak arasında kalmıştı .Ne var ki, kitap bir yerden sonra değişiyor ve bambaşka bir hal alıyor.

Azıcık sürprizli ve oldukça heyecanlı aslında kitabın diğer yarısı. Başta her ne kadar burun kıvırdığım yerler olsa da kitabın hiçbir zaman sürükleyiciliğini yitirmediği de bir gerçek. Zaten ne kadar laf yapsam da dönüp dolaşıp kendimi romance okurken buluyorum, lanetim gibi bir şey oldu artık. Ortaya böyle heyecanlı, sadece yakışıklı bir surat
ve güzel bir beden içermeyen hikayeler çıkınca daha çok okuyası geliyor insanın tabii.

Trent, oğlan karakterimiz; kendisi kitabın tamamını ele aldığımızda klişe bir karakter değil ve bu beni oldukça mutlu etti. Yeni bir heyecan, yeni bir bookboyfriend arayanlar istediğini kitapta bulabilir gibi. Tamam, artık şu "geçmişten gelen sırlar" olayı da popülerleşti; ancak bana kalırsa zengin erkek ve parayı d
eğil de sadece oğlanı düşünür gibi görünen kız karakterlere kıyasla çok çok daha hoş bir konu sırlar.

Dediğim gibi, düşüncelerim karışık. Başta yazarla ne kadar problemler yaşasak da allem etti kallem etti yine bana sevdirdi kendini. En son gece yarısı uykudan ölmek üzereyken hala kitabı bitirme derdindeydim, yani bundan kitabı içten içe oldukça beğendiğim sonucuna varabilirsiniz.

Aslında, bir şey fark ettim ki, eğer yazar biraz daha ağır bir üslup kullansaydı ve Kacey bu kadar tutarsız olmasaydı size hayatımın kitabını okudum diyebilirdim; ancak şu anki haliyle de kitap okumaya değer ve oldukça keyifli.

Sonuç olarak, New Adult tarzında, işin içine dram ve trajedi de giren bir eser arıyorsanız doğru yerdesiniz. Kitabı size tavsiye ediyorum. Ayrıca, aranızdan üç kişiye de kitabı hediye ediyorum! Çekilişi altta bulabilirsiniz, hepinize bol şans ve tabii ki, bol kitaplı, özgür günler!


a Rafflecopter giveaway

11 comments:

  1. şartlar tamam, yani bir eksik kalmadı umarım : )

    ReplyDelete
  2. ŞARTLAR TAMAM İNŞALLAH KAZANIRIM

    ReplyDelete
  3. ama facebook kullanmayanlar ne olacaaak :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raff'ı ben hazırlamadım, arkadaşım böyle uygun görmüş. İsterseniz başkasının facebook adresinden giriş yapabilirsiniz. Bir sonraki çekilişimde facebook kullanmayanlar için de bir alternatif gerçekleştireceğim :)

      Delete
  4. şartlar tamam - inşallah kazanırım :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Merhaba, Mavi Ay Blog Tur sayfasından öğrenebilirsiniz sonucu

      Delete