Sunday, November 30, 2014

Edebiyatın Müziği: Eleanor & Park, Şarkı Listesi



Hatırlarsanız, birkaç gün önce Rainbow Rowell imzalı Eleanor & Park isimli kitabı okumuştum (yorumu için tıklayın) ve kendisi en sevdiğim genç-yetişkin kitapları arasına girmişti hemen.

Rainbow Rowell, her dakika takılmak, sürekli muhabbet etmek isteyeceğim biri gibi; kadın inanılmaz yazıyor, çizgi-romanlara bayılıyor, espriden anlıyor ve dar görüşlü biri değil. Tüm bunlar onu sevmem için yeterken, E&P kitabında bir özelliği daha öne çıkıyor: olağanüstü müzik zevki.

Rowell, kitabı yazarken aynı zamanda birkaç şarkı listesi de hazırlamış. Zaten, E&P'yi okuyanlar bilir, romanın içinde bir sürü güzel şarkı ismi geçiyor. Ama yazar bununla sınırlı kalmamış ve bize Park'a ve Eleanor'a ait dört adet playlist hazırlamış, ayrıca Eleanor&Park'ın soundtrackini de yayınlamış.

Kitabın incelemesini yazarken bahsetmeyi unutmuşum; Eleanor ve Park'ın hikayesi seksenli yıllarda geçiyor. Yani şarkılarda, haliyle, o zamanın şarkıları. "Benim post-punk'la, alternatif rock'la pek işim yok" diyorsanız, bu listeler pek de sizlik olmayabilir. The Cure ile yatıp kalkıyorum, U2 tişörtleriyle geziyorum diyenlerdenseniz, sizin aşık olabileceğiniz şeyler var burada!




Eleanor, Side A


Modest House, U2, The Smiths, Tim Buckley, Regina Spektor, Throwing Muses, Spanky&Our Gang, They Might Be Giants, The Mountain Goats içerir.

11 şarkı, toplam 38 dakikalık playlist.

Spotify'da dinlemek için tıklayın. 


Eleanor, Side B

U2, The Cure, The Beatles, Sia, Wild Beastes, The Devlins, Billy Bragg içerir.

7 şarkı, toplam 35 dakika.

*Sia, My Love şarkısı Spotify'da yok; ancak buradan dinleyebilirsiniz, tavsiyemdir.



Park, Side A

Bad Drown Boy, The Cure, Leona Neass, The Replacemants, Joy Division, The Vaccines, XTC, The Temper Trap, Jonathan Richardman, Joe Jackson, Victoria Williams içerir.

11 şarkı, toplam 39 dakika.

Spotify'da dinlemek için tıklayın. 

Park, Side B

Mumford&Sons, Friendly Fires, Sarah Slean, Glen Hansard, Tim Buckley, Glen Campell, Bon Iver&St. Vincent, David McAlmont içerir.
8 şarkı, toplam 32 dakika.


Eleanor & Park, the Soundtrack

Kitapta geçen şarkılar, bir tür orijinal çalma listesi diyebiliriz. Bence kitabı tanımak isteyenler, bu şarkılardan yararlanabilir. 






3 comments:

  1. AŞIK OLDUM BİLE!
    Hemen idefix'ten bu kitabi sipariş ettiriyorum ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarım sen de kitabı en az benim kadar beğenirsin!

      Delete
  2. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    ReplyDelete