Tuesday, June 3, 2014

İnceleme: İçinde Aşk Saklı/Whitney, My Love


Kitap: İçinde Aşk Saklı (Westmoreland Efsanesi #2)
Orijinal Adı: Whitney, My Love (Westmoreland Saga #2)
Yazar: Judith McNaught
Yayıncı: Epsilon Yayınları
Goodreads Puanı: 4.20 (15.958 oy)
Sayfa Sayısı: 679

People dergisinin "Yüreğin Kraliçesi" adını verdiği,

New York Times'ın bir numaralı yazarı Judith McNaught, okurlarıyla yeniden buluşuyor.

Beklenen romanı İçinde Aşk Saklı yazarın müthiş kariyerine başlangıç eseri...

Whitney'in yanına uzandı Clayton. Başparmağıyla Whitney'in yanağına dokundu ve genç kadının elmacık kemiğinin nazik kıvrımını parmak ucunda hissetti. Clayton bu kadının ruhuna, tazeliğine tapıyordu adeta; Whitney'in tutkusu iç yakıcı ve tahrik ediciydi... Bunu düşündüğünde bile Clayton iliklerine yayılan keskin bir acı hissediyordu. Bu kadın tıpkı onun umduğu gibi, hatta umduğundan da öte bir yaratıktı; inatçıydı, tatlıydı, şehvetliydi, küstahtı ve zekiydi... Heyecan verici bütün zıtlıkları içinde barındıran bir hazineydi. Clayton'ın hazinesiydi



Not: İçinde Aşk Saklı Westmoreland Serisi'nin ikinci kitabı olmasına rağmen birinci kitaptan* bağımsız bir roman. Karakterler tümüyle farklı.
*: Düşler Krallığı serinin ilk kitabı.

Uzuuuunca bir sürenin ardından tekrardan karşınızdayım. Bloga girip yorum yazmayı nasıl özlemişim ama... Çeşitli sebeplerden elime aldığım hiçbir kitabın sonunu getiremedim, bazılarını iki-üç sayfa okuyup bıraktım. Ancak sonra -tabii ki tam da sınav döneminde- ilk Judith kitabıma başladım ve dört gün önce bitirdim. 679 sayfalık kitap nasıl bir anda bitti ailecek şaşkınız. Ders çalışmayı bırakıp İçinde Aşk Saklı'ya yönelmeme ise pek şaşırmadık.

Çok yakın bir arkadaşımla aynı anda iki farklı Judith eserine başladık, benimki İçinde Aşk Saklıydı, onun ki ise Aldığım Her Nefeste. Yan yana oturmuş ikimiz de kendi kitaplarımızla meşgulken dudaklarımızdan ortak bir cümle dökülüyordu:
"Judith teyze sen n'aptın yaaaa"

Uzun ve huzurlu bir sessizlikten sonra, "Evin nerede?" diye sordu Whitney. 
"Senin olduğun yerde..."

Blogun biraz takipçisiyseniz eğer, tarihi aşk romanlarıyla pek haşır neşir olmadığımı anlamışsınızdır. Bunun tek sebebi ise oturup da adam akıllı bir tarihi aşk romanı okumamış olmamdı. Bloggerlar dünyasını kasıp kavuran bu kategoriye başlamaya karar verdiğimde tabii ki Judith McNaught ablamızdan başka isim gelmedi aklıma. Ünü, bütün kitapseverlerin dilinde dolaşmaktaydı.

İçinde Aşk Saklı kargodan ilk çıktığında biraz gözümü korkutmuştu açıkçası. Beş yüz sayfanın üstündeki kitapları okumaya biraz çekiniyorum sıkılacağım diye, ancak güvendiğim birkaç kitapseverin tavsiyesine uyarak sıkılacağımı hiç düşünmeden başladım kitaba ve öyle de oldu; kitap gayet eğlenceli, keyifli ve sürükleyici.

Yazarın kalemi oldukça güçlü idi. Aslında çok abartılacak cümleleri yok ancak her şey kararında, sade ve kurgusu sahiden olağanüstü. Bir kitabını okuduktan sonra neden bu kadar tutulduğunu anladım. Yazar, kendisini okutmayı ve insanları nasıl etkileyeceğini iyi biliyor; ama kitap da eksiklikler de yok değil.

"Seni istiyorum," diye fısıldadı Clayton. "Seni öyle çok istiyorum ki canım yanıyor."

Kitaba başladığımda ilk düşüncem "ben buna altı yüz küsur sayfa dayanamam" oldu. İğrenç bir baş karakter, karizmatikliğin yanından bile geçemeyen bir oğlan... dedim doktor bu ne? Neyse ki bu uzun sürmedi, sadece bir giriş bölümüymüş, kurgunun ufak bir parçasıymış yani. Yazarın durumu kurtarması çok iyi olmuş.

Beni sıkan bir diğer kısım ise bazı yerlerin fazla uzatılmış olmasıydı, özellikle sonlara doğru bu kendini göstermeye başladı. Bunun nedeni ise asıl meseleye gelmenin de bir hayli zaman almış olması olabilir. Anlayacağınız giriş ve sonuç bölümü gelişme kadar yer tutacak hale gelmişti biraz. Fakat bu problemler gidişatı ve okuma hızımı pek de etkilemedi.

Bir de asıl kızımız Whitney'in ağzına çakmak istediğim zamanlar oldu. Hem de çok oldu. Ama her romance türünde kızlar illa ki gıcıklık yapıyor. Buna alıştım ama...

Paul'den nefret ettim.
Nicolas başta çok iyiyse de sonradan etkileyiciliğini yitirdi.
Clayton ise tam bir mükemmel kitap kahramanı.

Ve sonuç olarak İçinde Aşk Saklı çok güzel bir kitap. Belirttiğim ufak tefek noksanlar haricinde kusursuzdu zaten bu eser. Kitap uzun olduğundan, her anını yaşıyorsunuz, bir sürü olaya tanıklık ediyorsunuz ve bu kitabı daha da gerçekçi kılıyor.
İçinde Aşk Saklı.... Okumaya değer. Sevilesi. Ve daha fazla Judith istemenize sebep oluyor.

Bundan sonra kendisinin kitaplarını sipariş etmeyi unutmamaya özen göstereceğim.
Güzel günler!

Puan: (5 üzerinden)

2 comments:

  1. içinde aşk saklı 13 senede yazılmış bir roman :) Yazarımız aslında basılmasını istemiyor ancak okurlarının baskısına daha fazla dayanamadığı için basılmasına olur veriyor. (çocuklarına vasiyet olarak - anı olarak bırakmayı düşünüyormuş)

    Kitabın sonunda okuduğunuz Stephan ve sevdiği kız ile iligli bölüm ( Clayton'ın erkek kardeşi olan) kitaba çok sonradan eklenmiş ve Stephan'ın kendi kitabının da (serinin 3. kitabı) başlangcını oluşturmaktadır. (Epilog olarak düşünebiliriz)

    En sevdiğim kısım ise karakterlerin isimlerinin arkasındaki gerçek Whitney ve Clayton yazarımızın kızının ve oğlunun isimler :))
    Güzel bir yorum olmuş ellerine sağlık :) BEn Judith gördüm mü atlamadan duramıyorum uzun oldu yorum kusura bakma :)

    Sevgiler ve bol historical kitaplar :**

    Küçük Kızın Büyük Kütüphanesi - Küçük Kız

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkürler! Stephan ile ilgili olan bölüm hariç diğer yazdıklarından haberim yoktu :) Özellikle isim konusu çok hoşuma gitti. Sanırım bundan sonra ben de her Judith gördüğüm yere atlayacağım :)
      Sevgiler.. :*

      Delete