Monday, December 16, 2013

İnceleme: Montague Amca'nın Dehşet Hikayeleri/Uncle Montague's Tales of Terror


Kitap: Montague Amca'nın Dehşet Hikayeleri (Tales of Terror #1)
Orijinal Adı: Uncle Montague's Tales of Terror
Yazar: Chris Priestley
Yayıncı: Tudem Yayınları
Goodreads Puanı: 3.94 (1.250 oy)
Sayfa Sayısı: 224

 Edgar'ın amcası ormanın derinliklerindeki bir evde oturuyor. Edgar, ormandan geçerken köy çocuklarının ağaçların arkasına gizlenip onu izlediğinden emin, ama ne olursa olsun korktuğunu belli etmemeye kararlı. 

Bir gün, Edgar'ın amcası ona bir dizi tüyler ürpertici hikâye anlatıyor. Üstelik, bütün bu hikayelerin gerçek olduğuna dair kanıtları da var: Küçük bir bez bebek, altın yaldızlı bir çerçeve, pirinçten yapılmış eski bir teleskop... Acaba Montegue Amca bütün bu lanetli eşyaları nasıl bir araya getirdi?

Fakat bu soruya cevap arayacak zaman yok. Edgar, karanlık bastırmadan önce ormandan geçip eve dönmek zorunda... ama belki de aradığı cevapları orada, ormanda bulacak.

Montague Amca'nın kendi hikâyesinin, tüm zamanların en şaşırtıcı ve en korkunç hikâyesi olduğunu keşfettiğinizde tüyleriniz diken diken olacak...


Gifin yorumla ne ilgisi olduğunu aramaya uğraşmayın
çünkü  yok

Temiz bir çeviriyle dilimize aktarılmış, hayatımda okuduğum ilk sıcacık, bir o kadar da ürkütücü kitap... 

Gerek anlatımı, gerekse ele aldığı konular beni etkilemeyi başardı diyebilirim. Kitapta bir eksik bulamadım aslında, belki, bu hikayeler Edgar'un tek bir ziyaretinde değil de birkaç ziyaretinde anlatılsaydı biraz daha derinlik katılmış olabilirdi. Ama böylesi de kötü olmuş diyemeyeceğim. 

Hikayelerin inanılmaz korkunç olmasını beklemesem de, biraz gerilmeyi umuyordum. Hikayelerin sonu genellikle şaşırtıcı ve ürkütücüydü, umduğumu buldum anlayacağınız. Özellikle de "Bir Hayalet Hikayesi"ni çok beğendim. Sonunda gözlerimi fal taşı açık bırakan hikayeler okumak farklı bir deneyim oldu.

Neden bilmiyorum ama bahsetmeden geçmeyeyim dedim, kitapta "Cinler" adlı Türkiye'de geçen bir hikaye de bulunuyor. Yazar ülkemiz konusunda bilgi sahibi gibi, gerçi hikaye güzel olmasına rağmen diğerlerinin yanında biraz vasat duruyor. Yine de kötü değildi.

Anlatımı tatlı, bir çırpıda okunan, azıcık da korkutan bir kitaptı Dehşet Hikayeleri. İçinde her hikayeye özel, göz alıcı çizimler de bulunuyor.

Yakın bir zamanda olmasa da serinin devam kitaplarını almayı planlıyorum. Bir baş ucu kitabı niteliğinde de olan Dehşet Hikayeleri, "mutlaka okuyun" diye tutturacağım bir kitap olmasa da "okusanız pişman olmazsınız" diyebileceğim bir güzellik. 

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, keyifli günler.

Puan: (5 üzerinden)




2 comments:

  1. Ben de geçtiğimiz günlerde okudum, değişik bir kitaptı. Korkmadım ama ara ara ürkmedim desem yalan olur. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de benzer duyguları yaşadım :D Aslında, yazar istese olayları daha korkunç hale getirebilirmiş.

      Delete