Tuesday, December 3, 2013

İnceleme: Hayvan Mezarlığı/Pet Sematary

 
Kitap: Hayvan Mezarlığı
Orijinal Adı: Pet Sematary
Yazar: Stephen King
Yayıncı: Altın Kitaplar
Goodreads Puanı: 3.77(155.741 oy)
Sayfa Sayısı: 400


"KUTSAL MEZARLIĞA GÖMÜLEN ÖLÜLER, KISA SÜREDE YENİDEN HAYATA DÖNERLER." 
- BİR KIZILDERİLİ İNANCI -

Dr. Louis Creed ve ailesi eski kızılderili mezarlığındaki ruhların gazabına uğramışlardı... Bunun elbette nedenleri olmalıydı... STEPHEN KING okurlarının, doğaüstü olaylarla bezenmiş heyecanların doruğuna götürüyor.




Yorumu, Grinin Elli Tonu filminde Mia karakterini Rita Ora'nın canlandıracağını öğrendikten hemen sonra yazdım, psikolojim altüst anlayacağınız, beynim fonksiyonlarını kaybetti

Bugünün tarihini bir yere kaydedelim bir şeyler yapalım, nihayet bitirebildim şu kitabı. Zaman, zaman, zaman... Zaman lazım arkadaşlar ya. Bi' de işsizlik. Sınavlardan kafamı kaldırabildiğim her an okumaya çalıştım ama bitmedi bir türlü yahu bitmedi. Ta ki bugüne kadar!

Stephen King gerçek bir dahi, yazısına aşık oldum adamın. Her ne kadar çeviri kitabın kalitesini fazlasıyla düşürmüş olsa da (gerçekten, okurken çıldırdım) oldukça etkiledi beni. Konu zaten fazla iyiydi.

Yaratılan karakterler, arka plandaki hikayeler, romandaki detaylar ve tüylerinizi ürperten olaylar... Ne heyecan kesiliyor ne akacılık.

Kitapta "sevmedim" ya da "daha iyi olabilirdi" diyebileceğim bir yer olmadı, ki bu beni çok mutlu eden bir nokta oldu. Düzeltme yapmak istediğim kitaplar beni sinir ediyor çünkü, biliyorsunuz.

Kitapta gerildiğim, kalp atışlarımın azıcık da olsa değiştiği noktalar vardı tabii. Zaten bir korku kitabı, King de hakkını vermiş. Ama öyle "ayy nasıl okuyosunuz bunları??" (Her Stephen King kitabı gören üç insandan ikisinin verdiği ortak tepki) denlicek tarzda da değil yani. Tamam, bu korku filmlerini izlerken mutlu olan bir insandan duyunca pek inanmamanız gereken bir cümleydi sanki. Korku filmi korkunçluğundaydı diyelim biz. Gerçi şimdi böyle deyince de iyi gerilimmiş dedim bak. Yine de okuyamayacağınız bir şey yok ortada.

Kitabın sonunun nasıl biteceği hakkında pek bir fikir olmuşmamıştı kafamda, çünkü her an her yöne gitmeye hazır bir romandı. Kapanış cümlesi şöyle bir çarptı yüzüme ve dedim bu olmuş.

Sepetime birkaç King kitabı daha atıyorum ve uzaklaşıyorum buralardan, kim bilir belki yakın zamanda bu güzelliğin filmini izlerim? Bir diğer yazımda görüşmek üzere, bol kitaplı günler!

Puan:

3 comments:

  1. Bence filmini izleme :/ Kitaptan sonra film hiç güzel gelmiyor, çok yavan ve birçok yer atlanmış. Eski yapım olduğundan olsa gerek. Ama Hayvan Mezarlığı 2 filmi var. Kitabı yok onun tabi ki; ama senaryo King'ten yine. O film daha güzel yapılmış. Spoi vermiş gibi olmayayım ama izlersen anlarsın zaten, mesela kitapta mezarlığa gitmek baya sürüyor; ama filmde hop diye mezarlığa ulaşıyorlar hehe

    ReplyDelete
  2. Filmler ve kitaplar çok farklıdır hem kitap ve hem film aşığı olarak stephen kingin her uyarlaması güzel olmuştur film olarak o, yeşil yol

    ReplyDelete